Daisypath Anniversary tickers

2011. január 21., péntek

Semmering késő este

Voltunk már Semmeringen havas télben, virágos tavasszal és lombhullató ősszel is. De mindig nappal.
Tegnap este azonban megcsodáltuk az éjszakai kivilágítást a hóesésben (és némi hóágyúzás közepette).
Ugyanis Semmeringen van lehetőség éjszakai síelésre is. Hétfőtől szerdáig 18 és 21 óra között, csütörtöktől vasárnapig pedig este 10-ig lehet síelni, szánkózni.
Nagy buli volt. :-)
3 másik kollégával mentünk kirándulni (2 fiú, 1 lány). A fiúk síeltek, mi pedig szánkóztunk. Az egyik kollágám hozott 2 db egyszemélyes szánkót. 4 csúszásra szóló jegyet vettünk ketten, így fejenként 2-szer tudtunk lecsúszni. De nekünk elég is volt a 2 lecsúszás. Ugyanis a pálya 3 km hosszú. Ráadásul 4 helyen hóágyú üzemelt rajta, így ott nagyon mély volt a hó, rendszerint elakadtunk, viszont ez azzal járt, hogy a hóágyú hóemberré varázsolt bennünket pillanatok alatt.
Ennek ellenére sokat nevettünk, élveztük. A nadrágunk is csupa hó lett, mert a fékezésekkor rengeteg hó verődött vissza ránk. A végére megértettük, hogy miért kérdezték a kollégák az irodában, hogy viszünk-e váltás ruhát. Hát, én nem vittem...
A szánkózást befejezve vettünk egy sima hegy- és lejtmenet jegyet, majd beültünk a hegyen lévő hüttébe megvacsorázni, kiolvadni és száradni egy kicsit.
Nagy élmény volt mindannyiunknak az este, és a lábunkon keletkezett kék foltok ellenére is kár lett volna kihagyni a szánkózást.

Jegyárak:
4 lecsúszás szánkóval: 28 EUR
Hegy- és lejtmenet jegy: 13,5 EUR
Éjszakai síbérlet: 30 EUR.
További részletek itt.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

De jó volt olvasni ezt! Biztos tényleg jó volt! Ne is hagyjatok ki semmi ilyet! :)))