Daisypath Anniversary tickers

2011. március 10., csütörtök

Autóböjt

Most találtam, ez jóóóó! :-)
A böjt az ugye valamilyen napi élvezet lemondásáról szól. Ez a lemondás nem csak élelmiszer formájában jelentkezhet, hanem lemondhatunk valamely szenvedélyünkről, mint pl. dohányzás, alkoholfogyasztás, kártyázás, lóverseny, a legelvetemültebbek a szex-et is bevehetik a listába.
Az osztrák egyház (katolikus, evangélikus) az autóval közlekedés kapcsán szólítja fel híveit böjtre. http://www.autofasten.at/
Nem kell teljesen lemondani az autós közlekedésről, már az is dícséretes, ha a böjtölők csökkentik az autóhasználatot.
Tavaly ötezren csatlakoztak a mozgalomhoz.
A döntést idén az is "segíti", hogy a benzin ára mára elérte a 1,50 EUR-ot, ezzel megdöntötte a 2008-as árrekordot. Ma reggel mondta be a rádió. Bár a BP kútnál egyelőre még 1,35-ért lehet kapni 95-ös benzint.

Nekem is lassan át kell értékelnem az autóval közlekedést. Vagy közelebb kell költözni a céghez. :-)

4 megjegyzés:

AnTalk írta...

Én azt tervezem, hogy majd nyáron, jó időben, mikor nem kell a gyerekeket oviba vinni, bicajjal járok be dolgozni. Cirka 22 km ... egy irányba. Ezzel a napi sportolás is megoldódna. Csak az ezzel a gond, hogy ha reggel süt a nap az még nem jelenti azt, hogy délután nem esik az eső. Itt pedig elég gyakran esik nyáron is.

Notburga írta...

Hát mi itt Bécsben szinte sohasem járunk autóval. Munkába mindketten metróval utazunk, egyébként parkolni autóval rémes és drága mulatság. Mindig meglep, ha hazamegyünk, hogy akinek autója van, szinte naponta használja...

Nikol írta...

Én is autóval járok minden nap. Mert a munkahelyemre nehézkes a tömegközlekedés. Ráadásul autóval max. 20 pec, míg BKV-val(bécsi) 40 perc.
Egyik helyen sem kell a parkolásért fizetni, így ez sem befolyásoló tényező.
De a belvárosba sosem megyek autóval. Oda remek jól elvisz a metró is és valóban olcsóbb.

perger írta...

Na jó, a dohányzásról, a kártyáról és a lóversenyről én is lemondok. Viszont a Tafelspitzről és egyéb szenvedélyeimről nem.