Daisypath Anniversary tickers

2011. január 1., szombat

Január 1.

Megállapítások a mai napra:

- Bécs városát a mai napra Európa legkoszosabb fővárosának nyilvánítom. Térdig szemét mindenfelé. A Leopoldsberg-en és a Kahlenberg-en is szemét hegyek, pezsgősüvegek, petárda és tüzijáték maradvényok és szerintünk még töltényhüvelyek is voltak szétszóródva. :-( A mi utcánk is rettentő szemetes. De holnap jönnek a szorgos kezek és ismét megtisztítják a várost. Ez is Bécs.
- Magunkat pedig igazi Bécsi polgároknak nyilvánítom. A bécsiek szeretik a szabadtéri aktivitásokat, mint futás, kocogás, gyaloglás, séta kutyával, gyerekkel, partnerrel vagy csak úgy egyedül mindeféle természeti jelenséggel (forróság, hideg, szél stb.) szembeszállva. Hát mi ma a bécsi hegyekbe kirándultunk, dacolva a nagy és metsző széllel. De nem voltunk egyedüli vagy rendkívüli jelenség, mert kiderült, hogy fél Bécs a hegyekben testedz vagy bóklászik mindenféle családi járulékos elemmel (kutya, gyerek, nagypapa, nagymama) felszerelkezve. Nálunk gyerek híján (egy Bécsben, egy Pesten hortyogott) csak fényképezőgép volt.

A mi családunkban nem divat az újévi fogadalom, de van helyette másik szokás: amit ma csinálsz, azt csinálod egész évben. Így ma:
- már porszívóztam és felmostam
- főztem
- Laci is főzött
- írtam posztot
- kommenteltem a legkedvesebb blogomon
- beszéltem telefonon anyukámmal
- hívtam vendéget jövő szombatra
- előkészítettem a 2011-es falinaptárunkat (idén olyan falinaptárat vettem, ami családi. 5 oszlop van benne és mindenkinek be lehet írni az adott napra az elfoglaltságát. Még matricák is jártak hozzá, amelyen ábrák (bőrönd, sátor, autó, levél, virágok stb.) és feliratok (Geburtstag, Taschengeld, Artz, Zahnartz, Einladung stb.) található. Ezeket is fel lehet használni a napi tevékenységekhez. Nagyon jópofa lett így a naptár.)
- mostam és teregettem
- autóztunk és kirándultunk
- jártunk templomban is
- kávéztunk egy jót közösen
- Laci fényképezett és fényképeket gyártott.
Hátra van még:
- a hajfestés
- olvasás
- keresztrejtvény fejtés
- smarni (alias Kaiserschmarren) készítés.
Más vágyam nincs is idénre. :-)

Ui: befestettem a hajam, közben olvastam, elkészült a smarni, Lillával is beszéltem telefonon és keresztrejtvényt is fejtettem. Mai nap kipipálva. :-)

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Boldog Új Évet kívánok!!!!!!!!!

Unknown írta...

Mozgalmas éved lesz! Boldog uj évet nektek!

Nikol írta...

Köszönjük! Mi is hasonló jókat kívánunk mindenkinek.