Daisypath Anniversary tickers

2013. március 17., vasárnap

Levelek családomnak - Vasárnap délelőtt

Nem fogok ám ilyen sűrűn írni a jövőben ígérem, de most egyelőre még nagyon intenzív az élmény. Ráadásul holnaptól már dolgozom, így annyi mesélnivalóm sem lesz.
Szóval a reggeli után elsétáltam a Maláj Nemzeti Örökség parkjába, hogy kicsit tanulmányozzam a térképet a napon és olvassak. Kaptam egy térképet a szállodában, az azon találhato hirdetésekkel kezdtem legelőször. 5 perc múlva azon kaptam magam, hogy nem is tudok választani a számtalan ajánlatból. Itt is van Hop-on-hop-off busz. Azt tuti kipróbálom. www.ducknhippo.com Aztán van Szingapúr kártya, két napra 78,9 dollár. www.singaporecitypass.com.
Lehet menni a Sentosa szigetre cable car-al (basszus, nem jut eszembe a magyar neve.). Ott van delfin show, hajózási múzeum, mozi komplexum 4D-élménnyel, pillangó park, akvárium. Erre biztos, hogy kell egy egész nap.
Aztán ott van az állatkert az éjszakai szafárival. A tegnapi sofőröm is azt ajánlotta a nappali látogatás helyett. Meg a botanikus kertet is meg kell nézni.
Egy fél óra térkép nézegetés után elegem lett a napozásból, meg a felhők is elkezdtek komorulni. Délutánra viharos esőt mondanak. Gondoltam nem próbálom ki esernyő nélkül a szingapúri zivatart. Hátha nagyon tud esni. :-)
Meg még meg akartam keresni a Fatimah mecsetet és a munkahelyemet, ami állítólag 150 m-re van a szállodától.
Mint kiderült ezt a negyedet Arab negyednek is nevezik. Nem véletlenül van két mecset is itt.
Sajnos nem lett meg a másik mecset, de helyette meglett az arab iskola és két boltot is találtam (nem is 2-t, hanem 3-at), ahol vizet lehet vételezni. Van Evian, meg Volvic víz. Most Volvic-ot vettem, meg Pokka-s zöld teát. Találtam egy koreai élelmiszer boltot is. Örömmel fedeztem fel a kimchi szót valamilyen zacskón. Elsőre nagyon megörültem a szónak, majd jobban belegondolva rájöttem, hogy fogalmam sincs, hogy mit is jelent. Valami ennivaló féle, az biztos.
Megtaláltam a munkahelyemet is, valóban nincs messzebb, mint 150 m. Ráadásul egy Starbucks van az aljában. :-)
Megelégelve a meleget visszamenekültem a szállodába. Megkerestem a fitness termet. Egy lélek nem volt benne az edzőn kívül. Én sem gyarapítottam egyelőre a lelkek számát.
Most az ágyon hasalok és mindjárt megtervezem az elkövetkező két hétvégét.
Mint kiderült, március 29. Nagypéntek (Good Friday) itt munkaszüneti nap. Így összesen 5 napom lesz városnézésre, ami elsőre elég soknak tűnik, de biztos nem lesz elég mindenre.
Viszont változatlanul jó, hogy az egész szállodában van mindenhol wifi kapcsolat. Reggelinél simán tudtam híreket olvasni.
Óóó, ma volt a kilincsre akasztva helyi újság is. Angol nyelvű. Hihetetlen vastag. Még azt is át akarom lapozni..
Meg délután letöltöm a képeket és csinálok nektek egy képes posztot, plusz beszúrom a megfelelő képeket az eddigi posztokhoz. Feltétlenül nézzétek meg a korábbi bejegyzéseket még egyszer. Valamelyikőtök meg olvassa már fel mamáéknak is az írásaimat, hogy ők se maradjanak le semmiről.

Ui: Egyre jobban borul be az ég.

Ui2: azért ez olyan vicces, hogy nálam már ebédidő, meg a délutáni szieszta ideje van, mire ti felébredtek. :-)

2 megjegyzés:

perger írta...

Én arra gondoltam, hogy kinyomtatom és elviszem nekik.

A cable car csehszlovákul lanovka :-)

Nikol írta...

Óóóó, az igazán nagyon kedves lenne tőled. :-)