Daisypath Anniversary tickers

2015. április 20., hétfő

Mit is ír a helyi sajtó? - India

Minden reggel 7 órakor az ajtóm alatt becsúsztatják a helyi újságot, a Bangalore Times-t.
A reggeli kávémhoz át szoktam lapozni.

Szinte minden nap foglalkozik minimum 1 cikk a bangalore-i közlekedésből fakadó légszennyezéssel.
2013-14-ben az átlagos szennyezettségi mutató 175 mikrogramm/m3, az  SO2 mértéke 15 mikrogramm/m3, az NO2 mértéke 30 mikrogramm/m3 volt.
2015-ben az átlagos szennyezettségi mutató 246 mikrogramm/m3 (146%-a az országos átlagnak), az SO2 mértéke 6,2 mikrogramm/m3, az NO2 mértéke 31,9 mikrogramm/m3 volt.
Elsődleges megoldást jelenthetne a tömegközlekedés javítása illetve a zöld területek növelése. Most kezdetk bele egy fásítási programba, mert ez azonnal elkezdhető és nem igényel nagy költségeket sem. Csak facsemeték kellenek hozzá.

A héten indult el a motoros ambulancia program is. Mivel az autók nehezebben jutnak el egy baleset helyszínére vagy a beteg otthonába, ezért 2 kerékre tették a mentősök egy részét. 21 motorkerékpárt szereltek fel az ambuláns ellátáshoz szükséges eszközökkel.
A legelső esetük egy gyalogos gázolás volt. egy 30 éves építőipari munkást gázolt el egy motoros. 8 perc alatt ért ki a motoros egység. A helyszínen elsősegélyben részesítette a sérültet. Mivel a sérült állapota stabil volt tu-tuk-al vitték kórázba.

Olvastam arról is, hogy általános iskola második osztályában két gyereket megbuktatott a tanára. A szülő közösség habzó szájjal tiltakozik az eset miatt. Mert mi az már, hogy olyan kicsi gyerekeket nem engedik tanulmányaikat folytatni a következő osztályban. A törvény tiltja az ilyen fajta büntetést. A tanárt is megkérdezték az esetekről. Az egyik kisdiák egyetlen tárgyből sem tudta a minimális szintet teljesíteni, a másik kisdiák meg az év nagy részében hiányztott. Hiába értesítte illetve kérdezte a szülőket a hiányzásról, azok válaszra sem méltatták.

Szoktam nézegetni az álláshirdetéseket is.
De a legtöbb álláshirdetésben a szerepel a "walk in" kifejezés, ami a "fáradjon be személyesen" megfelelője. Meg is írják, hogy mikortól meddig lehet interjúra menni és hová.
Nem ritka, hogy egy állásra akár 1.000 ember is jelentkezik első körben. A cégnél, ahol dolgozom, külön váróterem van az állásinterjúra érkezők számára és 3 szobában folynak az interjúk, ha nagyon sok a jelentkező.
A fizetésekről nem sok derül ki, de találtam néhány konkrétumot:
- telemarketinges - 15-30.000 INR + bónusz
- értékesítési manager - 150.000 INR
- tanár - 20.000 INR
- értékesítő munkatárs - kezdő fizetés 12.000 INR + motorkerékpár szükséges


1 megjegyzés:

Igor írta...

Az ért. manager 7,5x annyit keres, mint egy tanár ? :-O